„KASSÁK KLUB” Közművelődési és Sportegyesület

Tisztelt Honlaplátogató!

 

Egyesületünk MIKI KLUB (Minden Igényes, Kulturált Ifjúnak ajánlott) néven 1965. február 17-én alakult Szőnyben, a molaji KKV Ady Endre Művelődési Házban – hazánkban az első három között (egri Pallasz, székesfehérvári Univerzum mellett) – főleg a vállalati fiatalokat összefogó általános ifjúsági klubként. A hetente, főleg hétvégeken megvalósított, a tagságérdeklődését és szórakozási igényeit kielégítő változatos programok mellett már állandó csoportokat is működtetett. Így: barkács- és fotószakkört, szalon- és néptánc csoportot, valamint a határokon innen, s túl méltán híressé vált HORIZONT beatzenekart, melynek zenéjére nagyokat táncoltak a csinosan öltözött lányok és öltönyös fiúk.

 

Tevékenységünket ötszörös „Kiváló”, és háromszoros „Aranykoszorús” klub kitüntető címmel ismert el és jutalmazott az akkori Művelődési Minisztérium.

 

Klubunk 1979-ben beköltözött Komáromba, és a városi Csokonai Művelődési Központ támogatásával működött tovább. Több helyi klubot, kis közösséget befogadva 1979. december 1-jével lett Kassák Klub. Majd a Városi Szabadidős Sportegyesület, illetve a városi szakmaközi bizottság kulturális és sport feladatait is felvállalva 1989. május 1-én, az új törvényekhez, igényekhez, feladatokhoz igazodva – a régi nevet megtartva – szakosztályokat működtető egyesületté alakult át, s folytatja életét, tevékenységét sok, nemcsak a tagság érdeklődését kielégítő rendezvénnyel, programmal.

 

A Komáromba költözéssel 1979 decemberében az országban elsőként hoztuk létre a shotokan karate szakosztályt az öt danos világbajnok Antal János irányításával a japán tradicionális sportág megismertetésére és megszerettetésére sok övvizsgával, nyári edzőtáborral, valamint hazai és nemzetközi verseny rendezésével.

 

1980-ban megalakult asztali labdarúgó, közismert nevén gombfoci szakosztályunk Tóth Tibor és testvérei irányításával. Hamarosan az ország egyik legjobb, és legismertebb csapataként tartottak bennünket számon, és rendezhettünk országos bajnokságokat.

Ebben az évben szerveztük újjá szalontánc csoportunkat is Virágh Miklósné, Irma néni vezetésével.

 

Ugyanebben az évben indult több művészhajlamú ember részvételével rajz szakosztályunk. Munkájukat több közös városi kiállításon csodálhatták meg az érdeklődők.

Szintén ebben az évben alakult meg kerékpáros szakosztályunk Hamza József kerékpárszerelő vezetésével. Az évek folyamán a környék, és hazánk tájaira sok-sok országúti és tereptúrát szerveztek, de saját rendezésű kerékpárversenyek rendezésére is sor került. Pl: Komárom 30, Komárom 50.

 

1982-ben lelkes kutyabarátok és tartók kérésére megalakítottuk a MEOE komáromi szervezetét egyesületünk szakosztályaként. Feladatunk lett a törzskönyveztetés, nyilvántartás. Kiképzőpályánkon okosodhattak kedvenceink, s kiállításokon mutathatták meg tudásukat, szépségüket.

Ebben az évben alakult futó szakosztályunk Mikolasek Sándor vetetésével. A magányos futók összefogásán túl népszerűsítő akciókat szerveztek (pontszerző Erőd futás), s eredményesen szerepelek futóversenyeken is.

 

1983-ban lett egyesületünk része a Denk János vezette először Denk, majd a Fikner testvérekkel és Talabér Andrea énekessel bővülő ELEKTRON zenekar, mely mind a mai napig népszerű, és vállal fellépéseket.

 

Az évek folyamán további szakosztályaink alakultak. Így:

 

 • DOWNHILL kerékpáros szakosztály (Fekete Bence)
 • Erőemelő szakosztály (Konrád Krisztián)
 • Extrém kerékpáros szakosztály (Buzás Tamás)
 • Flatland kerékpáros szakosztály (Jobb Máté)
 • Kispályás labdarúgó szakosztály és utánpótlás nevelő (Bathó Tamás és Zsolt)
 • Sporthorgász szakosztály (Makarész Zoltán)
 • Túramotoros szakosztály (Czakó Zsolt)
 • Veteránautós és motoros szakosztály (Szúr Béla) – ezen belül BMV (Potháczky László) és Jaguár autós (Györfi György) csoport

 

Lehetne folytatni a sort, mert egyesületünk folyamatosan fejlődik, változik, alakul. Időnként szakosztályok szűnnek meg, tartanak szünetet, és újak veszik át helyüket nagy harcok árán, életre szóló, emlékezetes pillanatokkal….

 

A „KASSÁK KLUB” Közművelődési és Sportegyesület önfenntartó, önálló jogi személy. Éves tagdíj: 5.000,-Ft/fő.

 

Úgy gondoljuk, hogy a megalakulás óta eltelt időszak magáért beszél, a fentiek bepillantást nyerhettek egyesületünk életébe, munkájába.

 

 

Ha a fentiek felkeltették a Tisztelt Honlaplátogató érdeklődését, olvassa, kísérje továbbra is figyelemmel honlapunkat. De, szívesen látjuk programjainkon, akár szimpla érdeklődőként, akár aktív részvevőként, egyesületünk támogató, pártoló, vagy rendes tagjaként.

Ha szimpatikus egyesületünk tevékenysége, kérjük, támogasson bennünket éves adója 1 %-ának felajánlásával. Adószámunk: 19143736-1-11

 

Jelenleg is működő, aktív szakosztályaink:

 

 • Asztali labdarúgó szakosztály (Bedecs Attila)
 • Downhill kerékpáros szakosztály (Fekete Bence)
 • Erőemelő szakosztály (Konrád Krisztián)
 • Flatland kerékpáros szakosztály (Jobb Máté)
 • Labdarúgó szakosztály (Bathó Tamás)
 • Sporthorgász szakosztály (Makarész Zoltán)
 • Túramotoros szakosztály (Czakó Zsolt)
 • Veteránautós és motoros szakosztály (Szűr Béla)

 

Az egyesület vezetősége:

 

Ügyvezető elnök: Kállai Ferenc

Gazdasági vezető: Várszeginé Mészáros Erika

Számvizsgáló bizottság vezető: Mészáros Magdolna

Vezetőségi tagok: Bedecs Attila, Fekete Bence, Konrád Krisztián, Jobb Máté, Bathó Tamás, Makarész Zoltán, Czakó Zsolt, Szűr Béla

Webmester: Greskó Gergely

 

Hivatalos adataink:

 

Nevünk: „KASSÁK KLUB” Közművelődési és Sportegyesület

Címünk: 2900 Komárom, Új Csillag ltp. 34.

Levélcímünk: 2901 Komárom, Pf: 47.

Adószámunk: 19143736-1-11

Ügyvezető elnök: Kállai Ferenc

Elérhetőségeink:

 • Telefon: 06-34/342-868, 06-20/971-9010
 • E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 • Honlap: kassakkse.hu

 

Komárom, 2018. január 7.

 

 

Kállai Ferenc sk.

ügyvez.elnök

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KassakKSE_LOGO